FAQ

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen en antwoorden overzichtelijk op een rijtje. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan vooral contact met ons op.

Algemene vragen

Wat doet een dakdekker precies?

Een dakdekker is een professional die gespecialiseerd is in het installeren, onderhouden en repareren van daken. Ze zorgen ervoor dat daken waterdicht zijn en bescherming bieden tegen weersinvloeden.

Wanneer moet ik een dakdekker inschakelen?

U moet een dakdekker bellen als u lekkages, beschadigingen, of andere problemen met uw dak opmerkt. Daarnaast is periodiek onderhoud ook aan te raden om problemen te voorkomen.

Hoe kies ik de juiste dakdekker voor mijn project?

Zoek naar dakdekkers met de juiste licenties en ervaring. Vraag om referenties en offertes, en zorg ervoor dat ze verzekerd zijn. Het is ook belangrijk dat ze gespecialiseerd zijn in het soort dak dat u heeft (bijv. plat dak, hellend dak).

Wat is de gemiddelde kostprijs voor dakreparaties of vervanging?

De kosten variëren sterk op basis van de aard van het werk, het materiaal, de regio en de omvang van het project. Wilt u weten wat we de kosten zijn van uw project? Vraag dan een offerte op.

Hoe vaak moet ik mijn dak laten inspecteren?

Aanbevolen wordt om daken minstens één keer per jaar te laten inspecteren, bij voorkeur in het voorjaar of de herfst. Dit helpt problemen vroegtijdig te detecteren voordat ze groter worden.

Hoe kan ik mijn dak onderhouden om de levensduur te verlengen?

Regelmatig onderhoud omvat het reinigen van regenafvoersystemen, het verwijderen van vuil en bladeren, en het repareren van kleine schade. Een dakdekker kan u adviseren over specifieke onderhoudsmaatregelen.

Hoe lang gaat een gemiddeld dak mee voordat het moet worden vervangen?

De levensduur van een dak varieert afhankelijk van het materiaal. Over het algemeen kunnen daken 20 tot 50 jaar meegaan. Een dakdekker kan u adviseren over de levensduur van uw specifieke dakbedekking.

Wat moet ik doen bij een daklekkage?

Als u een lekkage opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met een dakdekker om de schade te beoordelen en reparaties uit te voeren. Zelf het dak repareren kan de situatie verergeren.

Zijn dakdekkers verzekerd?

Ja, professionele dakdekkers zijn meestal verzekerd. Het is belangrijk om te controleren of uw dakdekker aansprakelijkheidsverzekering heeft voordat u met hen in zee gaat om eventuele onvoorziene situaties te dekken. Bij de Bereon is dit netjes geregeld.

Zijn er subsidies beschikbaar voor dakrenovatie of -isolatie?

Afhankelijk van uw gemeente en de huidige energiebesparingsinitiatieven zijn er subsidies beschikbaar. Wij adviseren u hier graag over en kunnen helpen met de aanvraag.

Hoe milieuvriendelijk zijn de materialen die Bereon B.V. gebruikt?

Wij kiezen voor duurzame materialen met een lange levensduur en een lage milieubelasting.

Wat voor onderhoudswerkzaamheden voeren jullie uit?

Wij verwijderen bladeren van daken en dakgoten om verstoppingen tegen te gaan. Ook voeren we regelmatig controles uit op de goten en zorgen we dat dakramen, lichtkoepels, zonnepanelen en dergelijke schoon en in uitstekende staat blijven.

Kan ik vrijblijvend een offerte aanvragen?

Absoluut, u kunt altijd contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvende offerte. Wij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen en uw wensen te bespreken.

Restauratie

Wat houdt een dakrestauratie in?

Bij een dakrestauratie herstellen we het dak in de oorspronkelijke staat. Dit is vaak van toepassing bij monumentale of historische panden. Hierbij is het belangrijk dat de authentieke uitstraling en structuur behouden blijven.

Hoe lang duurt een restauratieproject gewoonlijk?

De duur van een restauratieproject kan zeer uiteenlopen, afhankelijk van de complexiteit, de grootte van het dak en de staat waarin het verkeert. Voordat we beginnen, maken we een gedetailleerde planning.

Dakrenovatie

Wat is een dakrenovatie?

Bij een dakrenovatie wordt uw platte of schuine dak in zijn geheel vervangen. Dit kan noodzakelijk zijn wanneer uw dakconstructie significant beschadigd is door weersinvloeden of wanneer het dak tekenen van slijtage vertoont door veroudering. Onze daken zorgen vrijwel altijd voor een significant betere isolatie van uw woning.

Wanneer is het tijd voor een dakrenovatie?

Over het algemeen is het tijd voor een dakrenovatie als uw dak oud en beschadigd is, bijvoorbeeld door slijtage of na schade door extreme weersomstandigheden. Ook als u uw huis wilt verduurzamen kan een dakrenovatie een goede keuze zijn.

Hoe lang duurt een dakrenovatie gemiddeld?

De duur van een dakrenovatie hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van het dak, het type dakbedekking dat wordt gebruikt en de weersomstandigheden. Gemiddeld duurt een dakrenovatie enkele dagen tot weken.

Wat is het verschil tussen dakreparatie en dakrenovatie?

Een dakreparatie is vaak kleinschalig en gericht op het herstellen van schade of slijtage op bepaalde plekken. Dakrenovatie is uitgebreider en kan inhouden dat het gehele dak wordt vernieuwd of aanzienlijk verbeterd.

Is mijn huis bewoonbaar tijdens de dakrenovatie?

In de meeste gevallen kunt u gewoon in uw huis blijven wonen tijdens de renovatiewerkzaamheden. We doen er alles aan om overlast te beperken en veiligheid te waarborgen.

Wat zijn de tekenen dat mijn dak aan vervanging toe is?

Tekenen dat een dak aan vervanging toe is, kunnen zijn: terugkerende lekkages, zichtbare schade zoals gebroken of ontbrekende dakpannen, verzakkingen of doorbuigingen in het dak, en binnendringend vocht of licht door het dak.

Wat zijn de voordelen van een dakrenovatie?

Een dakrenovatie is een waardevolle investering vanwege de talrijke voordelen voor u en uw huis. Het verhoogt de energiezuinigheid, versterkt de waarde van uw woning, bevordert duurzaamheid, biedt bescherming tegen extreme weersinvloeden en leidt tot lagere onderhoudskosten op lange termijn.

Lekkage

Wat moet ik doen bij lekkage?

Als u een lekkage ontdekt, is het belangrijk snel te handelen om schade te beperken. U kunt ons direct bellen en wij zorgen voor een spoedinspectie. Wij nemen vervolgens de nodige stappen om de lekkage snel en effectief te verhelpen. Voorkom vervolgschade door het plaatsen van een aantal emmers en maak foto’s van de daklekkage en de waterschade. Vervolgens adviseren wij u om uw verzekeraar in te lichten over de lekkage.

Hoe kan Bereon B.V. helpen bij een lekkage?

Wij kunnen de bron van de lekkage opsporen en repareren. Dit kan variëren van het vervangen van enkele dakpannen tot het aanbrengen van nieuwe dakbedekking op een bepaald gedeelte van uw dak.

Hoe weet ik dat mijn dakleer vervangen moet worden?

Signalen dat uw dakleer aan vervanging toe is, zijn onder meer scheurtjes, blazen of 'alligatoring' (een patroon van scheuren dat lijkt op de huid van een alligator). Ook waterophoping of lekkage zijn duidelijke indicaties.

Kan ik over het oude dakleer heen een nieuw laag aanbrengen?

In sommige gevallen is het mogelijk om over het bestaande dakleer een nieuwe laag aan te brengen. Dit wordt overlagen genoemd. Onze specialisten kunnen na inspectie bepalen of dit in uw situatie een verstandige keuze is.

Hoe kan ik een daklekkage voorkomen?

Regelmatig onderhoud en inspectie van uw dak kan veel problemen voorkomen. Wij bieden onderhoudscontracten of een meerjarenplan aan. Hierbij inspecteren we periodiek uw dak en herstellen we kleine gebreken vroegtijdig.

Hoe snel kan Bereon B.V. ter plaatse zijn bij een lekkage?

Bij spoedgevallen streven we ernaar om binnen 24 uur ter plaatse te zijn. We begrijpen dat een lekkage snel aangepakt moet worden om verdere schade te voorkomen.

Is lekkage in huis verzekerd?

Lekkageschade wordt gedekt door zowel de inboedel- als opstalverzekering. Schade aan uw persoonlijke bezittingen binnen het huis valt onder de inboedelverzekering. Voor schade aan de woning zelf kunt u een beroep doen op de opstalverzekering. De oorzaak van de lekkage speelt echter een belangrijke rol in de dekkingsomvang.

Zinkwerk

Wat is zinkwerk en waarom zou ik dat nodig hebben?

Zinkwerk omvat alle metalen onderdelen van uw dak, zoals de dakgoot, regenpijpen, en de afwerking rondom schoorstenen en dakramen. Zink is duurzaam, onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Dat maakt het een uitstekende keuze voor deze onderdelen.

Kan ik bij Bereon B.V. terecht voor alleen zinkwerk?

Zeker, wij zijn gespecialiseerd in zowel het plaatsen van nieuw zinkwerk als het repareren of vervangen van bestaand zinkwerk.

Hoe lang gaat zinkwerk mee?

Zinkwerk kan, afhankelijk van de kwaliteit van de installatie en het onderhoud, wel tot 50 jaar meegaan. Regelmatig onderhoud en inspectie kan de levensduur verder verleng

Kan ik bestaand zinkwerk laten repareren of moet het altijd vervangen worden?

Veel zinkwerk kan gerepareerd worden, maar dit hangt af van de staat waarin het verkeert. Wij beoordelen dit graag voor u en geven een passend advies.

Wanneer is het nodig om mijn zinkwerk te laten verbeteren of vervangen?

Indien u corrosie, scheurtjes of lekkages bij uw zinkwerk waarneemt, is het wellicht tijd voor verbetering of vervanging. Ook bij een renovatie kan het vernieuwen van het zinkwerk een waardevolle investering zijn.

Wat zijn de voordelen van nieuw zinkwerk?

Nieuw zinkwerk is niet alleen esthetisch mooi, het biedt ook een duurzame bescherming tegen weersinvloeden. Daarnaast heeft zink een lange levensduur en vereist het minimaal onderhoud.

Kan ik mijn zinkwerk zelf onderhouden?

Voor basiszorg, zoals het schoonhouden van zinken dakgoten, kunt u dit zelf doen. Echter, voor de meeste onderhoudswerkzaamheden adviseren wij een professionele dakwerker in te schakelen om schade te voorkomen en de levensduur te waarborgen.